ALBLASSERDAM – Gerrit (73) en Bep (71) Lodder uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Net als vele andere regiogenoten leerden de twee elkaar kennen op de ‘meidenmarkt’ op de Dam in Alblasserdam. “Hij liep met een paar jongens op de Dam en riep: ‘Bep, ik heb een foto van je’.  Ik zei: ‘Laat eens zien dan!’, waarop hij weer zei: ‘Dan moet je dichterbij komen’. En zo is het gekomen. Natuurlijk had hij helemaal geen foto van me, maar ik was toch nieuwsgierig,” vertelde mevrouw Lodder donderdag 31 mei 2018 aan burgemeester Jaap Paans, die het echtpaar een felicitatiebezoek bracht.

Gerrit is een geboren en getogen Alblasserdammer. Zijn vrouw komt uit Drenthe en verhuisde in 1953 met haar familie naar Alblasserdam, vanwege de ruime werkgelegenheid bij de Kabelfabriek in het Damdorp.

Bij de post
Meneer Lodder werkte onder meer bij Verolme. Later kwam hij bij ‘de post’ terecht. Daar heeft hij jarenlang met veel plezier gewerkt. Mevrouw werkte onder meer als schoonmaakster bij een kantoor en een school. Verder pakte zij sigaretten in en werkte een paar ochtenden in de week bij mensen in de huishouding.

Zoon
Het echtpaar Lodder woonde na het trouwen eerst in Papendrecht en daarna in Kinderdijk. Inmiddels wonen de twee al 44 jaar naar tevredenheid in de Zeilmakersstraat. Het echtpaar kreeg één zoon en heeft twee kleinkinderen.

De Zwerver en fietsen
Gerrit en Bep gaan er nog regelmatig uit voor fietstochten. Meneer Lodder, die jarenlang voetballer was bij voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk, stapt ook nog graag op zijn racefiets voor een flinke fietstocht door de regio.

Feest
Het huwelijksfeest is onlangs met de familie gevierd in Barcelona.
Foto’s: Peter Stam en Peter Lodder.