ALBLASSERDAM – Bijna vier maanden geleden werd door wethouder Kraijo aangekondigd dat het onder meer verboden wordt om vanaf de Oude Torenweg (dorp uit) direct af te slaan naar de Vinkenpolderweg in Alblasserdam. Dit om files te voorkomen. Verder werd aangekondigd dat de Poldersemolenweg zou worden opengesteld voor het verkeer naar sportpark Souburgh. Hoewel er aan de veelbesproken kruising al wat aanpassingen zijn gedaan, zijn de grootste maatregelen nog niet doorgevoerd. Lange levertijd van bouwmaterialen blijkt hier de oorzaak van te zijn.

Pauline Schilthuizen, communicatieadviseur bij de gemeente Alblasserdam legt uit: “Dat de aanvullende werkzaamheden rond de kruising Oude Torenweg / Edisonweg / Vinkenpolderweg nog niet zijn doorgevoerd wordt veroorzaakt door de extreem lange levertijden van bouwmaterialen die we bij de verschillende aanpassingen nodig hebben. De meest eenvoudige onderdelen liggen niet meer op voorraad en worden pas bij bestelling geproduceerd. Dit geeft langere wachttijden en heeft tot gevolg dat de aangekondigde maatregelen vertraging oplopen.”

Schilthuizen vervolgt: “We hebben er al voor gekozen andere betonbanden te gebruiken om zo de werkzaamheden zo spoedig mogelijk uit te kunnen voeren maar wachten nog op andere onderdelen. Alle werkzaamheden hangen met elkaar samen. Dat maakt dat de inmiddels al wel geleverde verkeersborden pas aan de Oude Torenweg / Edisonweg kunnen worden geplaatst als alles geleverd en gereed is.”

Hoe lang het nog duurt voordat de aangekondigde maatregelen zijn doorgevoerd, hangt dus af van hoe snel de materialen binnen zijn.