Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for mei, 2018

ALBLASSERDAM – Op het Cortgene in Alblasserdam is donderdagavond 31 mei 2018 een man met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst. De man reed over de dijk richting de Oost-Kinderdijk en kwam in botsing met een auto op de stoep. “De bestuurder was enigszins ingedut door het warme weer,” zo laat Politie Drechtsteden Buiten via Twitter weten. De schadeformulieren werden ingevuld en één auto is door een bergingsbedrijf van de weg gehaald. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Een aantal inwoners van Kinderdijk, met name de molenbewoners, ervaart de laatste jaren overlast van drones boven het werelderfgoed. De drones komen volgens hen te dicht bij de molens, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en waardoor er inbreuk gemaakt kan worden op de privacy. De gemeente Molenwaard laat donderdag 31 mei 2018 in een persbericht weten dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat onderzoeken of de huidige regelgeving rondom het gebruik van drones aangepast kan worden. Dat is volgens hen een nieuwe opening om droneoverlast bij Kinderdijk aan te pakken. Het onderzoek is de uitkomst van het gesprek dat de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden hadden geïnitieerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De hervormde Ichthusgemeente houdt zaterdag 9 juni 2018 haar jaarlijkse markt rondom de kerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. Ditmaal onder de nieuwe naam ‘Ichthusmarkt’. De markt start om 09.00 uur en is rond 14.00 uur afgelopen. Er zijn onder meer boeken, spelletjes voor kinderen, een springkussen, een rommelmarkt, koffie, thee, frisdrank, oliebollen, een boodschappenkraam, broodjes saté en broodjes hamburger. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 29 en woensdag 30 mei 2018 in totaal drie mannen aangehouden. De mannen worden ervan verdacht op 8 mei 2018 een 24-jarige Papendrechter zwaar te hebben mishandeld. De vier mannen, bekenden van elkaar, kregen die dinsdag rond kwart over negen ’s avonds ruzie op de Maasstraat in Alblasserdam. Dat mondde uit in de mishandeling van de Papendrechter. Hij werd geslagen, geschopt en met een scherp voorwerp gestoken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Maandagavond 4 juni 2018 zendt Klokradio vanaf 20.00 uur een interview uit met Marcel van der Steen, de NOS-correspondent voor het Midden-Oosten. Iedere week is hij op de televisie te zien in het NOS-journaal waarbij hij de ontwikkelingen toelicht in de roerige Arabische regio met de oorlogen in Syrië en Jemen, en natuurlijk alle problematiek over Israël en de Palestijnen. Marcel is opgegroeid in Nieuw-Lekkerland, maar woont nu in de Libanese hoofdstad Beiroet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Ruim twintig jaar lang heeft de Rabobank Drechtsteden de Alblasserdamse ‘clubkasrun’ gesponsord. Ieder jaar konden leden van verenigingen met een route door Alblasserdam geld bij elkaar lopen voor hun club. De Rabobank heeft dit jaar echter besloten een nieuwe weg in te slaan met  sponsoring van  lokale  verenigingen en stichtingen. “Maar er komt echter zeker  geen einde aan deze prachtige traditie, aangezien Dok 11 Gezondheidscentrum het stokje van de Rabobank overneemt,” zo meldt Dok 11 in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de Kerkstraat in Alblasserdam is maandagavond 28 mei 2018 een man mishandeld. Dit gebeurde rond 19.00 uur voor een woning. Een man werd door een andere man geslagen. Betrokkenen zijn op zoek naar getuigen. Tijdens de mishandeling stopte in de straat een auto, vermoedelijk met de naam Damsteegt op het voertuig.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Vanaf maandag 4 juni 2018 07:00 uur tot en met vrijdag 15 juni 2018 18:00 uur wordt het Westeinde in Oud-Alblas tijdelijk afgesloten. Dit ten behoeve van reparatiewerkzaamheden aan het wegdek. Dat meldt de gemeente Molenwaard. Het gaat om het Westeinde tussen de Vinkenpolderweg in Alblasserdam en de kruising met de Veerweg richting Papendrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een bezorger op een scooter is dinsdagavond 29 mei 2018 lichtgewond geraakt, nadat hij op de kruising Cornelis Smitstraat / Plantageweg in Alblasserdam in botsing kwam met een auto. De scooterrijder reed vanuit de Cornelis Smitstraat en zag te laat dat van rechts een auto richting de Dam reed. Een botsing volgde. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. De jongeman is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de automobilist kwam met de schrik vrij. De schadeafhandeling gaat via de verzekeringen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Voor buurtbewoners wordt woensdagavond 30 mei 2018 een bijeenkomst georganiseerd bij de omheinde hondenuitlaatplaats tussen de Nicolaas Beetsstraat en de Pieter de Hoochplaats in om te praten over alternatieve locaties voor de omheining. Een aantal weken geleden maakte de gemeente bekend dat de kooi, in verband met geluidsoverlast, wordt verplaatst naar de Kabelbaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De jeugdafdeling van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (VAH) heeft afgelopen zaterdag, 26 mei 2018, een kijk –en doedag gehouden in Alblasserdam. Kinderen konden, dankzij Sportvisserij Zuidwest Nederland gratis meedoen. “Als vereniging hebben we alle manieren van het vissen op de diverse soorten laten zien. De kinderen hebben zelf ook actief meegedaan,” blikt Hikmet Hakioglou van de VAH terug. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – Ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw sprong Nel de Bes bij Gerrit Smit achterop de brommer op de Dam in Alblasserdam. Deze week vieren Gerrit (71) en Nel (71) uit de Kastanjelaan hun vijftigjarig huwelijk. Dinsdag 29 mei 2018 ging burgemeester Jaap Paans bij het gouden echtpaar op felicitatiebezoek. Hij overhandigde namens het gemeentebestuur van Alblasserdam een bos bloemen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een automobiliste is dinsdagochtend 29 mei 2018 met haar voertuig tegen een paaltje en tegen een lantaarnpaal gebotst. Dit gebeurde rond 08.30 uur op de Dorpsstraat in Oud-Alblas. De vrouw reed richting het Oosteinde en botste bij de wegversmalling tegen een paaltje. Een paar meter verderop kwam zij tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurster raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Haar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie en de beveiliging hebben maandagavond 28 mei 2018 op het Mercon-terrein aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam gezocht naar een mogelijke inbreker. Via beveiligingscamera was een persoon gesignaleerd op het terrein. Verder bleek dat er een camera was verdraaid en dat er een bewegingsmelder af was gebroken. De dader werd niet aangetroffen. Het terrein zal de komende tijd extra in de gaten gehouden worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Enkele tientallen Alblasserdamse moslims hebben zaterdagavond 26 mei 2018 met elkaar en samen met burgemeester Jaap Paans, wethouder Zandvliet, ambtenaren van de gemeente, de politie, de lokale gemeenteraadsleden en medewerkers van de Stichting Welzijn Alblasserdam deelgenomen aan de gezamenlijke iftarmaaltijd bij de moskee in Alblasserdam. De iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. In Nederland wordt de iftar door verschillende moskeeën en organisaties gebruikt om moslims samen te brengen, maar ook om niet-moslims uit te nodigen deel te nemen aan deze gezamenlijke dis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.