ALBLASSERDAM – Ruim twintig jaar lang heeft de Rabobank Drechtsteden de Alblasserdamse ‘clubkasrun’ gesponsord. Ieder jaar konden leden van verenigingen met een route door Alblasserdam geld bij elkaar lopen voor hun club. De Rabobank heeft dit jaar echter besloten een nieuwe weg in te slaan met  sponsoring van  lokale  verenigingen en stichtingen. “Maar er komt echter zeker  geen einde aan deze prachtige traditie, aangezien Dok 11 Gezondheidscentrum het stokje van de Rabobank overneemt,” zo meldt Dok 11 in een persbericht.

Vanaf dinsdag 11 september 2018 gaat de sponsorloop door het leven als de Dok 11 ClubkasRun. De run wordt gehouden voor alle Alblasserdamse sport- en buitenverenigingen.

Thijs Donkervoort en Charlotte Mallee-Dekker van Dok 11 vertellen over de overname: “De ClubkasRun past uitstekend binnen onze visie. Sporten is gezond voor de Alblasserdamse inwoner. Wij  stimuleren de  sport- en buitenverenigingen daarom graag met een bijdrage. Het evenement waarmee verenigingen deze bijdrage kunnen verdienen,  is ook nog eens een sportieve activiteit. Daarnaast is het een vast onderdeel van het Havenfestival, een Alblasserdamse traditie die wij al jaren een warm hart toedragen.”

Paul Mallee zegt namens Rabobank Drechtsteden: “Het is prachtig dat de ClubkasRun op deze manier kan blijven voortbestaan. Rabobank heeft met deze run een stuk historie opgebouwd en hierbij altijd heel prettig samengewerkt met Atletiekvereniging A.A.A.”

De opzet zal, zeker het eerste jaar, identiek zijn aan die van de afgelopen jaren. In nauwe samenwerking met de Alblasserdamse atletiekvereniging zal het vaste draaiboek worden gevolgd. Zo start de jeugd tot en met vijftien jaar om 18.30 uur vanaf de Dam. Zij lopen maximaal twee rondjes. Om 19.30 uur wordt het startschot gegeven voor de oudere lopers, die met een loop van maximaal vier rondjes hun bijdrage kunnen leveren aan de verenigingskas. Ieder rondje van 2,5 kilometer levert 1,50 euro op voor de clubkas van de vereniging waarvoor gelopen wordt.

De Alblasserdamse sport- en buitenverenigingen krijgen binnenkort allemaal een uitnodiging om zich aan te melden voor deelname.

Op de foto staan van links naar rechts Paul Mallee(Rabobank Drechtsteden) Ariejanne de Koning (St. Havenfestival), Thijs Donkervoort (DOK 11), Peter van Det (A.A.A.), Charlotte Mallee-Dekker (DOK 11)