ALBLASSERDAM – De jeugdafdeling van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (VAH) heeft afgelopen zaterdag, 26 mei 2018, een kijk –en doedag gehouden in Alblasserdam. Kinderen konden, dankzij Sportvisserij Zuidwest Nederland gratis meedoen. “Als vereniging hebben we alle manieren van het vissen op de diverse soorten laten zien. De kinderen hebben zelf ook actief meegedaan,” blikt Hikmet Hakioglou van de VAH terug.

Voor de kinderen waren er in het clubgebouw aan de Nicolaas Beetsstraat en ook buiten diverse activiteiten, zoals het maken van een tuigje en een spinner en het herkennen van vissen. Verder kregen de kinderen informatie over bijvoorbeeld karperen en roofvissen. Bij de onderdelen konden punten worden verdiend.

Prijzen
Tussen de middag werden er broodjes hamburger gegeten. Aan het einde van de middag werden alle punten opgeteld en kon de prijsuitreiking beginnen. Alle kinderen hadden een prijs van de prijzentafel en de spullen die ze gemaakt hadden mochten ze meenemen.

Winnaars
Van de groep van 3 t/m 9 jaar:

  1. Michiel Heuvelman  met 230 punten.
  2. Ard-Jan v/d Graaf met 220 punten.
  3. Boaz van Middelkoop met 200 punten.

Van de groep van 10 t/m 16 jaar:

  1. Jurian Bunt met 290 punten.
  2. Imre Naaktgeboren met 260 Punten.
  3. Laurens Vreeken met 210 punten.

Mooie dag
De organisatie blikt terug op een mooie dag. Hikmet Hakioglou vertelt: “Voor de organisatie was het een zeer geslaagde dag en hopen dat de kinderen hier iets van opgestoken hebben. Kinderen of ouders van kinderen kunnen altijd bij ons terecht met vragen.”

Dank
De organisatie bedankt alle vrijwilligers, de EHBO en de sponsoren voor het mogelijk maken van de visdag. Hikmet: “En speciale dank aan Anton de Vries van Hengelsportzaak de Snuffelhoek.”

De foto’s zijn gemaakt door Martine Zanen.