ALBLASSERDAM – Voor buurtbewoners wordt woensdagavond 30 mei 2018 een bijeenkomst georganiseerd bij de omheinde hondenuitlaatplaats tussen de Nicolaas Beetsstraat en de Pieter de Hoochplaats in om te praten over alternatieve locaties voor de omheining. Een aantal weken geleden maakte de gemeente bekend dat de kooi, in verband met geluidsoverlast, wordt verplaatst naar de Kabelbaan.

Afgelopen week haalde Floor Ekkelboom ruim honderd handtekeningen op bij mensen die de hondenkooi graag willen behouden. Wethouder Peter Verheij nam de handtekeningen in ontvangst, maar vertelde erbij dat de omheining sowieso wordt weggehaald. Wel kan er wat hem betreft, samen met de buurt, worden gekeken naar alternatieve locaties voor een omheinde uitlaatplaats.

Via A4’tjes die in de buurt zijn opgehangen worden mensen opgeroepen om mee te praten over de alternatieve locatie. “Wij betreuren het dat de gemeente heeft besloten om het uitrenveld weg te halen. De nieuwe plek (bij de Kabelbaan / Nedstaal), die de gemeente bedacht heeft voor het veld, is geen optie. Wij willen graag een bijeenkomst organiseren op het uitrenveld om van iedereen te horen wat dan wel een goede alternatieve plek zou zijn in onze eigen buurt. Na inventarisatie gaan we weer naar de gemeente om dit aan te bieden. We nodigen daarom iedereen uit die zich wil laten horen.”

De bijeenkomst begint om 19.00 uur op het uitrenveld langs de Vondellaan. Wie niet in staat is om te komen, kan per mail laten weten welke plek de voorkeur heeft. Dit kan via debontemolen@gmail.com