ALBLASSERDAM – De verkoping die zaterdag 26 mei 2018 op het ds. B. Toesplein in Alblasserdam werd gehouden voor de stichting Adullam, heeft 30.000 euro bruto opgeleverd. Vanuit zo’n zestig kramen werden tussen 09.30 en 15.00 uur spullen verkocht. Kinderen konden meerijden in een legerauto, springen op een springkussen en een behendigheidstest doen op een minigraafmachine. Op het parkeerterrein achter Molenheim konden bezoekers hun auto laten wassen.

De opbrengst van de markt is voor de stichting Adullam. De dagactiviteitencentra van de stichting hebben te maken met structurele kosten voor het vervoer. Hoewel het grootste deel van het vervoer georganiseerd is met vrijwilligers, kunnen de vervoerskosten niet uit de exploitatie betaald worden. Om te voorkomen dat het vervoer bekostigd wordt vanuit zorggeld, worden de kosten zoveel mogelijk betaald met de opbrengsten van onder meer de markt. Met de opbrengst van de markt, kunnen de gebruikte bussen onderhouden worden en indien nodig wordt er een nieuwe bus aangeschaft. Verder worden alle overige vervoerskosten, zoals brandstof, betaald.