ALBLASSERDAM – In en rondom Alblasserdam worden zaterdag 26 mei 2018 diverse activiteiten gehouden. Zo start om 10.45 uur de jaarlijkse truckerstocht op het industrieterrein. Zo’n tachtig vrachtwagens, met daarin (verstandelijk) gehandicapten als bijrijder, vertrekken vanaf het terrein bij Maat en rijden een ronde door de Alblasserwaard. (tijden staan hieronder). Verder houdt de stichting Adullam jaarlijkse verkoping op het ds. B. Toesplein in Alblasserdam. De verkoping start om 9.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Daarnaast is er op het schoolplein van de Ds. Joannes Beukelmanschool aan de Rembrandtlaan 100 in Alblasserdam een grote versmarkt. De markt start om 09.00 uur en duurt tot 13.30 uur.

Visdag
De jeugdafdeling van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.) houdt zaterdag 26 mei 2018 een kijk –en doedag voor vissende jeugd uit Alblasserdam en omgeving. Kinderen van drie tot zestien jaar oud, die zich hebben ingeschreven, kunnen gratis meedoen.

Busreis
Zaterdag 26 mei 2018 wordt in het Gelredome in Arnhem de jaarlijkse EO-jongerendag georganiseerd. Met zo’n 25.000 jongeren wordt het geloof gevierd. Het thema is dit jaar ‘Walk on Water’. Vanuit Alblasserdam wordt een busreis georganiseerd.

Liesgras
Zaterdag 26 mei opent eigenaar Arie den Boer samen met zijn kleinzoon Bram natuurparel Liesgras in Alblasserdam. Natuurparel Liesgras is een voormalig paardenlandje, dat in de herfst van 2017 natuurvriendelijk is ingericht met o.a. natuurvriendelijke oevers en greppels. Ook is er een beheerplan gemaakt om het terrein ecologisch te beheren en de natuur zo veel mogelijk de kans te geven. De opening is om 10.30 uur.

Iftar
De Islamitische Stichting Yunus Emre Moskee Turkse Culturele Vereniging Alblasserdam deelt in de avond een Iftarmaaltijd met leden en mede-Alblasserdammers.

Open dag zorgboerderij
Zorgboerderij Eben-Haëzer in Nieuw-Lekkerland heeft zaterdag een open dag. Er staan diverse kramen met onder andere boeken, hamburgers en friet, groenten en fruit, beren tricot, snoep en een koffiehoek. Ook zijn er diverse activiteiten voor kinderen: ritje met een legerauto, de hanebalk, skelterrijden en een knutseltafel. De opbrengsten van deze markt zijn voor een nieuwe minitrekker. Publiek is welkom vanaf 10.00 tot 15.00 uur. Adres: Schoonenburgweg 13,Nieuw-Lekkerland. In de middag onthult Twee Kamerlid Roelof Bisschop een bord bij de boerderij, omdat Eben-Haëzer als één van de eerste zorgboerderijen in Zuid-Holland gecertificeerd is door Stichting harmonisatie kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector (HKZ).

Tijden truckerstocht Alblasserwaard
10.45u Start Alblasserdam Maat Transport Edisonweg
10.50u Papendrecht
11.00u Sliedrecht
11.15u Hardinxveld-Giessendam
11.35u Hoornaar
11.50u Noordeloos
12.10u Goudriaan
12.30u Lunch Van Mourik (vlakbij Ooievaarsdorp)
13.35u Groot Ammers
14.00u Streefkerk
14.15u Nieuw Lekkerland
14.30u Kinderdijk
14.45u Alblasserdam

 

Deel dit bericht via...