ALBLASSERDAM – Een bijzonder tafereel vrijdagmiddag 25 mei 2018 op de Vinkenpolderweg in Alblasserdam. Even na 13.30 uur komt vanuit Oud-Alblas een trouwauto aangereden. Op de achterbank van het voertuig zitten Manfred Kortleve (29) uit Oud-Alblas en Anne Prins (28) uit Alblasserdam die vrijdag in het huwelijk treden. Zonder aarzelen slaat de chauffeur af naar de boothelling tegenover het Appelhuisje en rijdt met het bruidspaar in de wagen langzaam het water in. Het voertuig blijkt een ‘Amphicar’ uit 1964 te zijn en is dus behalve een trouwauto, ook een huwelijksbootje.

Het amfibievoertuig vaart via de Alblas en de Nauwe Alblas naar trouwlocatie Het Oude Koetshuys aan de Peperstraat in Oud-Alblas. Daar worden Manfred en Anne welkom geheten door familie, vrienden en kennissen. Later in de middag geven de twee elkaar het jawoord.

Tekst en foto’s: Peter Stam.