ALBLASSERDAM – Het thema van Jeugdland Alblasserdam 2018 wordt ‘waterwereld’. Dat laat de organisatie van het jaarlijkse evenement dinsdag 22 mei 2018 weten in een persbericht. De feestweek voor kinderen vindt van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus 2018, in de laatste week van de zomervakantie, plaats in en rondom cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam.

Waterthema
Voorzitter Cynthia Prins van Jeugdland Alblasserdam vertelt dat het programma weer bol van de activiteiten staat die allemaal met de ‘Waterwereld’ te maken hebben. “Zo zijn er educatieve waterspellen met de kaart van Nederland, buitenactiviteiten en knutsels gericht op het waterthema en in de naaizaal gaan we zeemeerminnen maken. Uiteraard ontbreekt het huttendorp niet. Daarvoor kan al worden ingeschreven via de website van Jeugdland. Verder kunnen kinderen meedoen aan ‘rolstoelbasketbal’.”

Beroependag
Donderdag 23 augustus is het Beroependag. Diverse bedrijven zijn aanwezig om kinderen op een speelse manier met diverse beroepen in contact te brengen. Daarnaast zijn dit jaar ook de visvereniging en modelbotenbouwers aanwezig om te laten zien wat zij in ‘huis’ hebben.

Scouting
De vrijdagactiviteiten zijn dit jaar bij de Scouting van Alblasserdam. De organisatie is nog druk met het programma bezig. Daarover volgt later meer informatie.

Eigen buitentent aanschaffen
De organisatie van Jeugdland is erg blij dat SNS Bank Alblasserdam het hoofdsponsorschap dit jaar heeft verlengd met opnieuw drie jaar. Cynthia Prins: “We hebben ook een mooie extra bijdrage ontvangen van SNS Bank en A.A. de Haan Stichting om zelf een buitentent te kunnen aanschaffen. De tent wordt jaarlijks ingezet om te timmeren. De huur daarvan drukte ieder jaar erg op de kosten. Of we dat dit jaar ook al kunnen realiseren weten we nog niet, maar we zijn druk met de offertes en mogelijkheden aan het bekijken. Naast de hoofdsponsor mag Jeugdland altijd rekenen op veel aanvullende sponsoren en dit jaar zelfs een mooi aantal nieuwe sponsoren. Zonder alle bijdragen, zowel in geld als in natura, is Jeugdland niet mogelijk.”

Vrijwilligers nodig
Iets wat ieder jaar terugkeert is de grote vraag naar vrijwilligers: mensen die tijdens Jeugdland een handje willen helpen. Cynthia: “Jeugdland groeit. In omvang en in het aantal kinderen dat komt. Superleuk. Dat betekent wel dat we ook steeds meer mensen nodig hebben die dit begeleiden. We zitten ieder jaar weer om helpende handen te springen. Met 2,5 uur, een dagdeel, zijn we al dolblij. Ouders, opa’s en oma’s en ook jongeren die een maatschappelijke stage moeten volgen zijn meer dan welkom. Je kunt je daarvoor inschrijven via onze website. Met alle extra handjes kunnen we er voor de kinderen weer een geweldige week van maken.”

Meer informatie
Meer informatie is te zien op www.jeugdlandalblasserdam.nl en de Facebookpagina van Jeugdland.