ALBLASSERDAM – De stichting Adullam houdt zaterdag 26 mei 2018 de jaarlijkse verkoping op het ds. B. Toesplein in Alblasserdam. De verkoping start om 9.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Verdeeld over ongeveer zestig kramen, kunnen bezoekers onder meer de volgende artikelen vinden: fruit, snoep, speelgoed, boeken, lingerie, beenmode, fotokaarten, (kinder)kleding, Tupperware, Jemako, brocante,  *ZUSSS*  en andere leuke cadeauartikelen, alsmede boeken en fotokaarten.

Dit jaar kunnen bezoekers hun eigen boeket laten samenstellen of iets in hout laten graveren. Verder worden er auto’s gewassen.

Catering
Uiteraard is er ook genoeg lekkers te eten en te drinken. Op de markt is er keuze uit vis, friet, oliebollen, poffertjes en koffie met gebak.

Activiteiten
Voor de kinderen zijn er ook allerlei activiteiten, zoals Oudhollandse spelen en een behendigheidstest op een minigraafmachine. Daarnaast kunnen de kinderen een rondje mee rijden in een legerauto. Verder is er een springkussen aanwezig en kan er geknutseld worden. In het huis-aan-huis verspreide boekje van de markt staat een kleurplaat. Deze kan zaterdag ingeleverd worden bij de kraam van de workshop. Voor de winnaar is er een tegoedbon voor speelgoed ter waarde van twintig euro.

Opbrengst
De opbrengst is voor de stichting Adullam. De dagactiviteitencentra van de stichting hebben te maken met structurele kosten voor het vervoer. Hoewel het grootste deel van het vervoer georganiseerd is met vrijwilligers, kunnen de vervoerskosten niet uit de exploitatie betaald worden. Om te voorkomen dat het vervoer bekostigd wordt vanuit zorggeld, worden de kosten zoveel mogelijk betaald met de opbrengsten van onder meer de markt. Met de opbrengst van de markt, kunnen de gebruikte bussen onderhouden worden en indien nodig wordt er een nieuwe bus aangeschaft. Verder worden alle overige vervoerskosten, zoals brandstof, betaald.