ALBLASSERDAM – De brandweer heeft zondagmiddag 20 mei 2018 een kat gered uit gang in een kademuur langs de rivier de Alblas in Alblasserdam. De kat was ter hoogte van de oude sluis bij de Dam naar beneden gesprongen en kon daar niet meer weg. Iemand zag dit en meldde dit bij de brandweer. De brandweer en dierenambulance kwamen ter plaatse om het dier te redden. Toen de brandweer de kat wilde pakken, sprong het dier het water in, zwom een eindje en verdween daarna in een meterslange gang in de kademuur.

Een brandweerman kroop ook de gang in en wist de kat uiteindelijk met een schepnet te vangen. De kat werd in een mand gezet en overgedragen aan Dierenambulance ZHZ Drechtsteden. Medewerkers van de dierenambulance hebben het dier, dat erg gestrest was, meegenomen naar Rotterdam. Naar het baasje wordt nog gezocht, want de kat heeft geen chip. Bent u de eigenaar? Neem dan contact op met de dierenambulance via het nummer 0900-1120000.

In 2014 kwam de brandweer op dezelfde locatie ook al in actie voor een kat die niet meer op de kant kon komen.