ALBLASSERDAM – De mishandeling die in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei 2018 plaatsvond op de Dam in Alblasserdam, is een stuk ernstiger dan gedacht. Dat meldt de politie zaterdagavond. Bij de mishandeling zijn twee mannen van 20 en 43 jaar oud uit Alblasserdam gewond geraakt. Beiden hebben een gebroken neus. Bij één van hen moet de neus operatief rechtgezet worden. Verder heeft de 43-jarige een hersenschudding en meerdere breuken in zijn kaken, jukbeenderen, en oogkassen opgelopen.

De mishandeling werd tussen 02.00 en 02.30 uur gepleegd op de Dam. De dronken Alblasserdammers liepen over de Dam en werden belaagd door twee jongemannen uit Papendrecht. Ook toen één van de Damdorpers al op de grond lag, kreeg hij nog een paar flinke trappen. De Papendrechters gingen er vervolgens snel vandoor.

Volgens eerste verklaringen zouden de slachtoffers op straat woorden hebben gehad met de twee mannen, waarna de mishandelingen plaatsvonden. In eerste instantie leken de verwondingen mee te vallen, en de 43-jarige man is zelf op de fiets naar huis gegaan. Pas toen hij zaterdag wakker werd, merkte hij dat zijn gezicht compleet verbouwd was. Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis constateerde de arts alle breuken. Hij mag voorlopig nog niet naar huis en krijgt zware pijnstillers. Zijn 20-jarige collega, eveneens uit Alblasserdam, zal ook een operatie moeten ondergaan voor zijn scheefgeslagen neus.

Een ambulance kwam in de nacht ter plaatse voor hulp aan de 20-jarige Alblasserdammer. De politie ging na de melding op zoek naar de daders. Op de weg richting Papendrecht, werden twee mannen aangetroffen die aan het signalement voldeden. Het tweetal werd door getuigen direct ‘met honderd procent zekerheid’ herkend. Hierop werd het duo aangehouden op verdenking van mishandeling. “Het gaat om twee 20-jarige Papendrechters. Ze zitten nog vast,” zo laat een woordvoerster van de politie zaterdag weten.

Omdat de politie nog niet helder heeft wat er precies is gebeurd en waarom de mishandeling heeft plaatsgevonden, is de politie hard op zoek naar getuigen. Agenten zullen daarom zaterdagavond flyeren op en rondom de Dam in de hoop getuigen te vinden. Heb jij iets van de vechtpartij gezien en heb je nog niet met de politie gesproken? Bel dan met de politie via het nummer 0900-8844 en vraag naar de Recherche Dordrecht, afdeling ZSM. Anonieme tips zijn welkom via 0800-7000.