ALBLASSERDAM – Inge Karen Van de Rest uit Alblasserdam doet op Facebook een oproep om in contact te komen met de ‘knullen’ die eieren in een zwanennest kapot gemaakt hebben. “Ik kom er net achter dat een paar knullen vandaag met stenen en een mes het zwanennest aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam hebben gemolesteerd. Eieren kapot en zwanen weg. Durf je te melden en dan wil ik graag met je in gesprek! En met je ouders. Ben er echt stuk van. Jullie zijn gezien door mijn dochter dus ik hoop dat ze jullie herkend,” zo schrijf de Alblasserdamse op haar pagina.

Het zwanenpaar had het woensdag al niet makkelijk, want het werd die dag lastig gevallen door een derde zwaan. Miranda Wendels maakte daarvan al melding op Facebook en bij de dierenbescherming. Inmiddels lijkt het zwanenpaar ook nog te zijn verdwenen. “Vier weken en twee dagen is er gebroed. Er is nu geen enkele zwaan meer te bekennen. Zo ontzettend jammer en triest,” aldus Wendels.

De vernielers van de eieren kunnen contact opnemen met Inge Karen Van de Rest via deze pagina.