ALBLASSERDAM – De nieuwe tijdelijke huisvesting van de afdeling ‘publiekszaken’ (burgerzaken) van de gemeente Alblasserdam is dinsdag 15 mei 2018 geopend aan het Cortgene 9a. De opening werd verricht door wethouder Arjan Kraijo en de manager van Dienstverlening Drechtsteden Peter van Bennekom. Het tijdelijke onderkomen is nodig, omdat het gemeentehuis in anderhalf jaar tijd grondig wordt gerenoveerd. Het voormalige winkelpand aan het Cortgene 9a is in de afgelopen periode omgebouwd tot ‘publiekswinkel’, waar de Damdorpers terecht kunnen voor bijvoorbeeld het aanvragen of verlengen van paspoort of rijbewijs en aangifte van geboortes.

Straat oversteken
Om inwoners tijdens de verbouwing zo goed mogelijk van dienst te blijven heeft de gemeente gezocht naar een tijdelijke locatie die niet alleen goed toegankelijk is, maar ook op een centrale plek in het dorp ligt. Het voormalige winkelpand aan het Cortgene voldoet aan die criteria en ligt zó dichtbij het gemeentehuis dat bezoekers gemakkelijk doorverwezen kunnen worden. Wethouder Kraijo: “Inwoners hoeven alleen even de straat over te steken.”

Alleen op afspraak
De openingstijden blijven ongewijzigd: maandag en woensdag van 14.00 – 19.30 uur en dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Er wordt gewerkt op afspraak; die kunnen inwoners zelf maken via de website of telefonisch via 14078. Manager Van Bennekom: “Er is hier te weinig ruimte voor inloop. Daar komt bij dat de verwachting is dat er minder klanten komen, omdat meer dingen digitaal geregeld kunnen worden. Ook is het nieuwe paspoort tien jaar geldig in plaats van vijf jaar. Nieuw is ook dat er, vanuit veiligheidsperspectief, alleen nog met pin betaald kan worden. Als mensen echt niet kunnen pinnen, hebben we altijd nog een escaperoute.”

Kluis
Nadat alle betrokkenen waren bedankt voor hun inspanningen in de afgelopen periode, ontvingen de medewerkers als cadeau een mobiele kluis. Bijvoorbeeld voor het vervoer van belangrijke documenten.

Meer informatie over het aanvragen van documenten en de prijzen daarvan is hier te vinden.