KINDERDIJK – Op de Lekdijk tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland zijn donderdag 10 mei 2018 twee personenauto’s op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde aan het begin van de middag ter hoogte van de Boezemkade. De ene auto werd bestuurd door een 26-jarige man uit Nieuw-Lekkerland. Deze twintiger reed vanuit Kinderdijk richting zijn woonplaats. De andere auto kwam uit tegenovergestelde richting en werd bestuurd door een 31-jarige man uit Made (Noord-Brabant).

De Brabander wilde afslaan naar de Boezemkade, om daar aan zijn Aziatische neef, die bij hem in de auto zat, de beroemde molens van Kinderdijk te laten zien.

De Nieuw-Lekkerlander, die naar eigen zeggen ‘stevig doorreed’, zag de Madenaar voor hem afslaan, remde nog stevig, maar kon een flinke botsing niet meer voorkomen.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De betrokkenen werden nagekeken door ambulancepersoneel. De neef van de man uit Made, die op de bijrijdersstoel zat, had last van zijn hoofd en was daardoor vergeetachtig. Hij is voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De andere betrokkenen bleven, op wat blauwe plekken na, ongedeerd. Een takelbedrijf heeft de beide voertuigen van de weg gehaald en afgevoerd. De verwachting is dat beide auto’s (economisch) total loss zijn. Bij het ongeval raakten ook brievenbussen, paaltjes en een verkeersbordpaal beschadigd.