ALBLASSERDAM – De politie heeft zondag 6 mei 2018 een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Eksterstraat in Alblasserdam. De man werd daarbij in zijn been gebeten door een politiehond. De agenten gingen rond 02.30 voor de tweede keer naar de Eksterstraat, omdat een ex de woning niet wilde verlaten na afloop van een feestje waar hij voor uitgenodigd was. Toen zij de eerste keer langskwamen bleek de ex al te zijn vertrokken. “Maar nu stond hij wederom vervelend te doen bij woning,” aldus Politie Drechtsteden Buiten.

Ter plaatse hebben de agenten zich opgesplitst en hoorde één van hen in de achtertuin breekgeluiden. Na onderzoek bleek dat er een schuurraampje was opengebroken en dat de ex zich in de schuur had verschanst. Nadat de agenten de sleutel van de schuur van bewoonster hadden gekregen, troffen zij hem inderdaad in de schuur aan. Agenten wilden de man daarbij aanhouden op verdenking van inbraak. “Hierbij was hij zodanig agressief dat de inzet van de politiehond nodig was om hem aan te kunnen houden. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig en trapte hij de politiehond tegen zijn kop. De hond beet hem vervolgens nogmaals en trok hem daarna aan zijn been de schuur uit, waarna hij kon worden aangehouden,” aldus de politie.

In verband met de verwondingen bij de verdachte zijn de agenten eerst met de man met spoed naar de spoedeisende hulp gegaan. “Helaas werkte hij ook hier niet mee en uitte hij ernstige bedreigingen richting het verplegend personeel. Nadat de wonden waren schoongemaakt en gehecht is hij overgebracht naar het cellencomplex aan de Overkampweg in Dordrecht. Hier zal hij door de recherche worden gehoord,” besluit Politie Drechtsteden Buiten.