ALBLASSERDAM – Een groep van twintig personen heeft zaterdag 5 mei 2018 meegedaan aan een bombardementswandeling door Alblasserdam. Onder begeleiding van Ruud Boele van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) liepen de deelnemers langs plekken in het dorp die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd zijn. Op 11 mei 1940 werd het centrum van Alblasserdam getroffen door een Duits bombardement. Daarbij vielen 32 doden.

De heer Boele vertelde over de slachtoffers, de soorten bommen die gebruikt werden en over de wederopbouw. De groep liep onder meer langs de panden van Verloop langs de Plantageweg waar in de oorlog tien doden vielen. Verder liep men over de Dam, door de Kerkstraat en langs het Waardhuis naar de Polderstraat en de Ruigenhil.

Na anderhalf uur zat de wandeling erop en werd afgesloten bij de historische vereniging aan het Cortgene. Het was de eerste keer dat een dergelijke wandeling werd gehouden.

De bombardementswandeling werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Alblasserdam en HVWA.