ALBLASSERDAM – Yurek (80) en Hanuma Oganesian (69) uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd.  Burgemeester Jaap Paans ging bij hen op bezoek om de felicitaties namens het gemeentebestuur over te brengen. Hij werd gastvrij ontvangen met een feestelijk gedekte tafel en zelfgebakken zoete versnaperingen.

Het bruidspaar is geboren in Armenië en is sinds 2002 in Nederland. Via de asielzoekerscentra in ’s Gravendeel en Papendrecht kwamen de heer en mevrouw Oganesian in Alblasserdam terecht. In 2006 werden zij statushouder. Op 21 september 2017 zijn zij genaturaliseerd tot Nederlanders. “We hebben eerst samen met een aantal andere gezinnen in de Fop Smitstraat gewoond”, vertelde mevrouw. ,,Sinds 2006 wonen we in dit appartement aan de Pieter de Hoochplaats.”

Het paar leerde elkaar kennen op een bruiloft. Het was liefde op het eerste gezicht en er werd al snel getrouwd. Het echtpaar heeft één zoon en twee kleinkinderen. Meneer Oganesian gaf aan dankbaar te zijn voor de manier waarop hij samen met zijn gezin in Nederland is ontvangen. “Ik hoop dat het hier altijd vrede zal blijven”, liet hij weten. “Het is moeilijk om afscheid van je land te moeten nemen”, reageerde de burgemeester begripvol. “Fijn dat u zich welkom voelt in Alblasserdam.”

Foto en tekst: Ria Scholten.