ALBLASSERWAARD-  Zaterdag 26 mei 2018 organiseert de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh voor de zestiende maal de truckerstocht door de regio. Een evenement dat als doel heeft negentig (verstandelijk) gehandicapten een geweldig dagje uit te bezorgen. Zo’n 75 historische en nieuwe vrachtwagens zullen in konvooi claxonnerend een route door de Alblasserwaard rijden. De start en finish zijn in Alblasserdam. De CO2-uitstoot van de dag wordt gecompenseerd met het plaatsen van een aantal bomen.

De extra opbrengsten en giften zijn dit jaar bestemd voor de aanschaf van een tovertafel op de Gemiva-locatie Johannes Vermeerstraat in Papendrecht. “Nadat we hier op bezoek zijn geweest en de enthousiaste mensen met een beperking hebben zien opleven bij een gehuurd exemplaar vinden wij dit een goed doel en past ook nog eens prima bij onze truckerstocht,” zo laat de organisatie weten.

Meer informatie over de route en de vertrektijden, volgt ongeveer een week voor de start. De start en finish zijn altijd bij Maat Transport aan de Ohmweg in Alblasserdam. De tocht trekt onder meer door Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht.