ALBLASSERDAM  – De jeugdafdeling van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.) houdt zaterdag 26 mei 2018 een kijk –en doedag voor vissende jeugd uit Alblasserdam en omgeving. Kinderen van drie tot zestien jaar oud kunnen gratis meedoen. Inschrijven kan bij de Snuffelhoek aan de Van Hogendorpweg 18 in het Damdorp.

Tijdens de kijk –en doedag, die mogelijk gemaakt wordt door Sportvisserij Zuidwest Nederland, worden vier disciplines van de hengelsport uitgelicht.

  • Witvissen: Een vismeester vertelt over visherkenning. Daarnaast zullen de deelnemers gaan vissen, tuigjes maken en er wordt door wedstrijdvissers uitleg gegeven.
  • Roofvissen: Deelnemers maken spinners en gaan werpen met een werphengel voor punten en er zal door ervaren vissers verteld worden over de verschillende manieren van vissen op de rovers.
  • Karpervissen: Deelnemers maken onderlijnen en ervaren karpervissers vertellen over het statisch vissen en vissen met de penhengel.
  • Vliegvissen: kijken bij het vliegbinden en werpen met een vlieghengel.

De vissers verzamelen rond om 09.30 uur in het clubgebouw aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam. De officiële start is om 10.00 uur en rond 16.00 uur is de visdag afgelopen.

Voor eten en drinken wordt deze dag gezorgd. Zelf eten meenemen is niet nodig. “Houd wel rekening met het weer bij regen de kinderen een regenjas mee laten nemen. Verder is er voor kinderen van drie tot en met zeven jaar begeleiding nodig van een ouder of verzorger,” meldt de organisatie.

Aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking plaats. Elke deelnemer gaat met een prijs naar huis. De nummers één, twee en drie krijgen ook nog een beker mee naar huis.

Onderstaande foto’s zijn van de kijk -en doedag van 2013.

een en al oor

mooi leer moment rustig drillen. (Kopie) onderlijntje maken voor een plug. (Kopie)      visje vangen (Kopie)    vliegje maken met Leen Willemstein (Kopie)