ALBLASSERDAM – Alblasserdamse basisschoolleerlingen konden zich afgelopen week uitleven tijdens de Koningsspelen. Leerlingen uit groep 6 en 7 van openbare basisschool ’t Nokkenwiel, Brede School Het Palet, School met de Bijbel Het Kompas ende christelijke kindcentra De Twijn en De Schalm kwamen  in actie op sportpark Souburgh, sportcentrum Blokweer en het terrein rondom het sportcentrum. De ds. Joannes Beukelmanschool hield donderdag 26 april 2018 een vlottenrace met zelfgebouwde vlotten.

De organisatie van de koningsspelen was in handen van vertegenwoordigers van de scholen en het ABC Team van de gemeente in samenwerking met diverse sportverenigingen. Op het programma van de leerlingen van groep 6 stond onder meer badminton, waterpolo, reddingszwemmen en duiken/snorkelen in het sportcentrum Blokweer. Rondom Blokweer waren verschillende clinics zoals BMX en bootcamp.

De groepen 7 konden zich uitleven op en rondom sportpark Souburgh met onder andere kanoën naar een eiland en daar deelnemen aan spelletjes. Ook verzorgden de voetbal-, atletiek-, hockey-en tennisvereniging clinics.

De groepen 8 deden dit jaar niet mee met de koningsspelen. Voor hen wordt op vrijdag 15 juni een triatlon georganiseerd.

Foto’s Koningsspelen: Jako Sterrenburg.
Foto’s: Vlottenrace Beukelmanschool: Jan Passchier.