NIEUW-LEKKERLAND – Een 53-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is deze week door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol. De vrouw botste op 12 januari 2018 rond middernacht tegen een paal in haar woonplaats. De politie kwam ter plaatse en een blaastest wees uit dat de automobiliste bijna 3,5 keer meer alcohol had gedronken dan wettelijk is toegestaan.

De Lekkerlandse vertelde dat de ontlading na het halen van een belangrijke deadline, waar wekenlang naartoe werd gewerkt (met kerst een Oud en Nieuw werd er doorgewerkt), en de ontmoeting met een oud-collega op de dag van het halen van de deadline debet waren aan het nuttigen van te veel alcoholische drank.

Spijt
“Lange tijd heb ik er niet van kunnen slapen en ik schrik nog wel eens wakker. Ik heb een onvergefelijke fout gemaakt en heb daar onnoemelijk veel spijt van. Ik wil mijn excuses aanbieden voor wat ik overhoop heb gehaald,” vertelde de vijftiger die zo’n twintig jaar geleden ook al twee keer was betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

Eis
De officier van justitie eiste tegen de vrouw een geldboete van 850 euro en een rijontzegging van 210 dagen, waarvan 133 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De openbaar aanklager hield daarbij rekening met het feit dat de Lekkerlandse haar rijbewijs hard nodig heeft voor haar werk en het rijbewijs al 77 dagen ingevorderd is geweest.

Uitspraak
De rechter ging volledig in deze eis mee en legde de gevraagde straf op. De verdachte en het Openbaar Ministerie deden direct afstand van de zaak. Daarmee is het vonnis definitief.