NIEUW-LEKKERLAND / ALBLASSERDAM – De politie in Alblasserdam had afgelopen weekeinde een makkie bij de aanhouding van vier sigarettendieven. Een alerte getuige bezorgde de agenten het viertal namelijk op een presenteerblaadje. Even na 17.15 uur zei een klant tegen de kassamedewerker van supermarkt Aldi in Nieuw-Lekkerland dat hij problemen had met pinnen. Terwijl het personeelslid en een collega de klant hielpen, graaiden twee anderen mannen tientallen pakjes sigaretten weg en liepen de winkel uit.

Ook de klant met de pinproblemen liep weg en stapte in een auto, waar de sigarettendieven al in zaten. In de vluchtauto zat nog een vierde man, en het viertal reed snel weg.

Meldkamer
De getuige zag de drie mannen naar de auto lopen en wegrijden en vertrouwde het niet. Hij volgde de auto en belde de politie, waarbij hij voortdurend zijn positie aan de meldkamer doorgaf. In Alblasserdam konden toegesnelde agenten de vier mannen eenvoudig aanhouden op De Helling. In hun auto vond de politie tientallen pakjes sigaretten uit de betreffende supermarkt.

De vier verdachten van 28, 28, 42 en 45 jaar uit het Oost-Europese Georgië zitten vast.

Deel dit bericht via...