ALBLASSERDAM – De heer Adri van Lit en mevrouw Nel van Lit – Hoek uit de Lekstraat in Alblasserdam vieren woensdag 18 april 2018 dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Burgemeester Jaap Paans bezocht het echtpaar en overhandigde namens de gemeente een boek over de Alblasserwaard.

Adri (71) en Nel (71) leerden elkaar zo’n 55 jaar geleden kennen bij CKC Kinderdijk in Alblasserdam. Nadat Nel Adri een stukje taart had gebracht, was het ‘aan’. Na vijf jaar verkering gaven de twee elkaar op 18 april 1968 het jawoord en gingen in het Damdorp wonen. Er werden twee kinderen geboren: een zoon en een dochter. Inmiddels zijn er ook al vijf kleinkinderen.

Adri heeft jarenlang gewerkt als schilder bij diverse bedrijven. Verder werkte hij enige tijd bij de LAS verkoopmaatschappij (tegenwoordig Valk Welding). Nog weer later ging hij aan de slag bij de technische dienst van de McDonald’s in Alblasserdam. Op zijn 65e ging hij met pensioen, maar ook daarna werkte hij nog twee dagen per week bij het fastfoodrestaurant.

Meneer en mevrouw hebben verder jarenlang geholpen als vrijwilliger bij CKC Kinderdijk. Onder meer in de kantine. Verder zat meneer Van Lit in het bestuur en in diverse commissies van de korfbalclub. Tot slot is meneer nog steeds actief bij de buurtpreventie in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam.

Het gouden huwelijksjubileum is gevierd met een boottocht met de familie op de Linge.