ALBLASSERDAM – 240 kinderen uit de groepen 7 van alle Alblasserdamse basisscholen hebben dinsdag 17 april 2018 verkeersexamen gedaan. De kinderen verzamelden bij sportpark Molenzicht. Na een fietskeuring stapten ze op de fiets voor het examen. De eerste groep startte om 09.00 uur en de laatste om 11.00 uur. Na een route door Alblasserdam, waarbij werd gekeken of de kinderen goed keken, stopten voor voetgangers bij het zebrapad en hun hand uitstaken bij het afslaan, eindigden ze weer op sportpark Molenzicht.

Voorafgaand aan het praktisch examen hebben de leerlingen het VVN theoretisch verkeersexamen afgelegd dat toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Alle kinderen zijn hiervoor geslaagd. In de praktijk wordt getoetst of leerlingen de opgedane verkeerskennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het verkeer. Hoeveel kinderen er geslaagd zijn, is nog niet bekend.