KINDERDIJK – De film over voetbalvereniging De Zwerver uit Kinderdijk is zaterdag 14 april 2018 in première gegaan. Zo’n 350 mensen kwamen naar sportpark De Schans in Kinderdijk om de veertig minuten durende film over de geschiedenis en de successen van de club te bekijken. De gasten kwamen via de rode loper binnen en werden voor de filmwand op de foto gezet door fotograaf Peter Lodder uit Alblasserdam.

De avond op Sportpark De Schans in Kinderdijk werd geopend met een sneak preview, waarna René Struijs namens het bestuur van de club alle aanwezigen welkom heette. Patrick Visser, speler van de club én maker van de film, nam vervolgens het woord om het een en ander te vertellen over de totstandkoming van de film. Hij gaf daarna het startsein voor de première van de film. In de film werden de kijkers meegenomen in de geschiedenis en de successen van de club. Ook werd de belangrijke rol van vrijwilligers en de unieke ligging van het sportpark uitgelicht.

Allergisch voor gras
Bij sommigen werd een traantje weggepinkt toen oud-speler Gerrit Lodder in de film aan het woord kwam over het debuut van zijn kleinzoon in het eerste elftal. Diezelfde tranen waren snel weg toen rijschoolhouder Bertus De Zwart een smakelijke anekdote vertelde over een oud-trainer van de club die allergisch was voor gras. Het publiek smulde er zichtbaar van.

Applaus
Na de veertig minuten durende film volgde er een daverend applaus voor de makers van de film en reikten Jort van Meerkerk en Patrick Visser namens Visser Media & Design de eerste exemplaren uit aan een aantal vrijwilligers.

Film aanschaffen
Belangstellenden kunnen de film aanschaffen bij De Zwerver en via de Facebook-pagina van de club.

Sfeerimpressie première V.V. De Zwerver – Een dijk van een vereniging from Visser Media & Design on Vimeo.