ALBLASSERDAM – Voor de vijfde keer in de geschiedenis werd zaterdag 14 april 2018 het evenement Kids and Cars in de regio gehouden. Vele Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martins, en andere sportwagens reden net als in voorgaande edities een route door de regio, waarbij de passagiersstoel bezet werd door kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten komen of het minder hebben. Vlak voor het officiële startsein, dat door vier burgemeesters werd gegeven, werden er cheques uitgereikt aan twee doelen. Voor de Stichting Kanjer Ketting was er een cheque ter waarde van 10.000 euro en voor Stichting Ambulancewens was er een cheque van 2.000 euro.
Start
Rond het middaguur werden alle wagens opgesteld op het parkeerterrein bij Landvast in Alblasserdam. Bezoekers kregen de gelegenheid om de auto’s te bekijken en te filmen en fotograferen. Om 13.00 uur werden de cheques uitgereikt, waarna de burgemeesters Jaap Paans van Alblasserdam, Dirk van der Borg van Molenwaard, Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht en Bram van Hemmen van Sliedrecht het officiële startsein gaven.

Route
De wagens auto’s vertrokken vanaf het terrein bij Landvast en reden via Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas naar Bleskensgraaf voor de eerste pitstop. In Sliedrecht werd voor de tweede keer gepauzeerd. De finish was in Papendrecht.

Enorm dankbaar
De organisatie was in handen van Tafelronde 140 Alblasserwaard. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “Wat was het een geweldige dag! Geweldig om zoveel glimlachen te zien op niet alleen het gezicht van de kinderen, maar ook die van de chauffeurs en alle toeschouwers. Enorm dankbaar voor iedereen zijn bijdrage. Tot volgend jaar,” zo is te lezen op de Facebookpagine van Tafelronde 140 Alblasserwaard.

Stichting Kanjer Ketting
Naast het bezorgen van een prachtige dag aan kinderen, werd er ook naar gestreefd een mooi bedrag te doneren aan een goed doel. Deze editie was dat de ‘Kanjer Ketting’. De Kanjer Ketting is opgezet als beloningssysteem voor kinderen met kanker. De Kanjer Kralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning. Ouders gebruiken de Kanjer Ketting als leidraad om hun kind uitleg te geven en om het voor te bereiden op wat het te wachten staat.