ALBLASSERDAM – Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Compassion, gaan Annette Boer uit Alblasserdam en Antoinette Bouter uit Nieuw-Lekkerland van 25 mei tot 2 juni 2018 naar Ethiopië om daar, samen met 80 andere mensen, mee te doen aan de ‘muskathlon’. Het tweetal zal een halve marathon gaan rennen. Het is de bedoeling dat elke deelnemer minimaal 10.000 euro sponsorgeld ophaalt. Om dit doel te halen worden diverse activiteiten ondernomen. Aanstaande zaterdag, 14 april 2018, wordt in het gebouw van de Evangelische Gemeente Jozua aan de Ampèrestraat in Alblasserdam een benefietconcert gehouden. De koren Kids, Teens en Voices van Amazing zullen optreden.

Concert
De entree is gratis. Wel wordt er een collectie gehouden die bestemd is voor het Compassionproject in Hosseanna in Ethiopië. Tijdens het concert is het mogelijk een kindje uit Ethiopië te sponsoren. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het concert start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Hoopvolle toekomst
Annette en Antoinette vertellen op de website van Muskathlon waarom zij mee gaan doen aan de muskathlon in Ethiopië. Annette vertelt: “Vorig jaar hebben we van dichtbij gezien wat de impact is in het leven van een sponsorkind, wanneer het de kans krijgt om opgenomen te worden in een Compassionproject. Mijn man heeft toen deelgenomen aan de muskathlon in Ecuador. Deze deelname heeft ons als sponsors nog bewuster gemaakt van het belang om deze kinderen een kans op een hoopvolle toekomst te geven. Een toekomst waarin kinderen hulp krijgen op elk gebied van hun leven: ze krijgen onderwijs, medische hulp, emotionele en sociale begeleiding. En zo bijzonder om te zien dat alle sponsorkinderen in aanraking worden gebracht met de onvoorwaardelijke liefde van Jezus. Ik wil me daarom dit jaar graag inzetten voor kinderen in Ethiopië en een stem zijn voor hen van wie de stem niet wordt gehoord. Met deze actie wil ik minimaal tien kinderen, maar hopelijk veel meer, de kans geven op een hoopvolle toekomst. De kosten voor de reis en eventuele bijkomende kosten betalen we zelf. Al het geld wat opgehaald wordt gaat dus direct naar het sponsorproject.”

Verandering brengen
Antoinette vertelt: “Nadat ik in 2015 in het ziekenhuis belandde met een longembolie, ging de knop om. Dankbaar dat ik hier zonder negatieve gevolgen doorheen kwam, wist ik ook dat er nu iets moest gebeuren. 2016 werd het jaar van het roer om gooien en er gebeurden prachtige dingen. Ik viel 27 kilo af en gemotiveerd door mijn man ben ik gaan bewegen. Iets waarvan ik altijd dacht dat ik het niet kon. Ik ontwikkelde een passie voor hardlopen en wilde daar zo graag iets mee doen. Ik ken diverse mensen die betrokken zijn geweest bij een Muskathlon en wist dat dit mijn doel voor dit jaar zou worden. Op deze manier kan ik verandering brengen in het leven van kansloze kinderen. Daarom loop ik straks de halve marathon in Ethiopië, want armoede is te verslaan!”

Sponsoren
Het tweetal is te sponsoren via muskathlon.com. Alle donaties zijn van harte welkom. De sponsorgelden komen ten goede aan Compassion-projecten waar kinderen onderwijs, medische zorg en gezonde voeding ontvangen, zodat ze uit extreme armoede kunnen ontsnappen. Daarnaast leren ze daar de liefde van Jezus kennen. Tijdens de reis wordt het land verkend, krijgen deelnemers de gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking en worden verschillende projecten van Compassion bezocht.

Links Antoinette Bouter uit Nieuw-Lekkerland en rechts Annette Boer uit Alblasserdam.