ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse kinderboerderij heeft een nieuw bestuur. Als nieuwe voorzitter van de Kinderboerderij Alblasserdam treedt aan Sjoerd Veerman, wethouder van Alblasserdam van mei 2007 – april 2014. Verder wordt het bestuur aangevuld met Theo de Gelder, raadslid van Alblasserdam van maart 2006 – maart 2018. Er wordt nog gezocht naar minimaal één extra bestuurslid om het driekoppige bestuur te versterken.

Eind maart heeft de kinderboerderij afscheid genomen van de bestuursleden Jan de Kok en Renée Kranendonk. Jan was als voorzitter en beheerder jarenlang hèt gezicht van de Kinderboerderij. Onder zijn leiding heeft de kinderboerderij de slag gemaakt naar een professioneel gestuurde vrijwilligersorganisatie. Renée heeft als penningmeester de kinderboerderij in financieel opzicht een gezonde positie gegeven.

De scheidende bestuursleden werden onder andere toegesproken door wethouder Peter Verheij, die Jan en Renée bedankte voor hun jarenlange inzet. Als blijk van waardering overhandigde Verheij namens de gemeente aan beiden een beeldsculptuur. Het nieuwe bestuur is blij dat Jan de Kok zijn taak als hoofd van de klusgroep blijft voortzetten.

De kinderboerderij wordt verder gerund door dierenverzorger Karin Steehouwer, die in haar dagelijkse taak wordt bijgestaan door een team van vrijwilligers en stagiaires. Verder zijn er de gastvrouwen die de bezoekers begeleiden, te woord staan en voorzien van  koffie, thee of frisdrank. Coördinator van de gastvrouwen is Gonnie Verboom, die tevens al jaren deel uitmaakt van het bestuur.