ALBLASSERDAM – De grote speeltuin aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam wordt zaterdag 14 april 2018 feestelijke geopend. Vanaf 13.00 uur kunnen de kinderen, onder leiding van fanfarekorps De Waardgangers, meelopen in een gezellige optocht door de wijk. In de speeltuin zelf kunnen de kinderen weer spelen, springen en lol maken. Verder kunnen ze kennis maken met het nieuwe speeltoestel en nieuw spelmateriaal. Daarnaast is er een springkussen en kan men zich kosteloos laten schminken.

Versterking nodig
De ouders kunnen plaatsnemen op het vernieuwde terras, om onder het genot van een koffie of thee te genieten van de spelende kinderen. “Ook de vernieuwde blokhut springt bij een bezoek aan de speeltuin in het oog. Door een vast aantal vrijwillige klussers is hard gewerkt om de speeltuin weer speelklaar te maken. Maar…de vereniging zoekt ook versterking. Aarzel niet lang en zet uw kracht in om de conditie van deze plek gezond, veilig en speelvriendelijk te houden,” zo roept Natalie de Witte van Speeltuinvereniging Kinderdijk op.

Bijzonder seizoen
2018 belooft volgens Natalie een bijzonder seizoen te worden. Ze vertelt: “Een seizoen met oude vertrouwde elementen, maar ook met frisse nieuwe items. Denk aan onze lopende activiteiten als de kinderbingo, disco, knutsel avonden en tentenkamp. Op 14 april kunt u al voor 15 euro per gezin, gemakkelijk een lidmaatschap afsluiten voor een seizoen lang speelplezier. Daarmee stelt de vereniging u tevens in de gelegenheid de speeltuin af te huren voor partijtjes. Feest vieren was nog nooit zo leuk.”

85-jarig bestaan
Natalie vervolgt: “2018 is een jubileumjaar. We vieren met elkaar het 85-jarig bestaan van de speeltuin. En dat verdient alle aandacht. Noteert u daarom alvast 8 september in uw agenda, want dan hopen we het jubileumfeest te vieren. Het wordt een dag vol verrassingen en met spellen, taart en een verloting van mooie prijzen.”

Interesse in aanvullen klus-team? Mail naar secretariaatsvk@gmail.com.