ALBLASSERDAM – Zaterdag 14 april 2018 wordt voor de vijfde keer het evenement Kids and Cars gehouden in de regio. Vele Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martins, en andere sportwagens rijden net als in voorgaande edities een route door de regio, waarbij de passagiersstoel bezet wordt door kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten komen of het minder hebben. Die kinderen tijdens deze rondrit een lach bezorgen is wat de organisatie nastreeft. De rondrit gaat door de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht.

Net als vorig jaar vertrekken de sportwagens vanaf het terrein bij Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Via het Cortgene en de Oost -en West-Kinderdijk rijden de auto’s naar Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. In Bleskensgraaf en Sliedrecht worden ‘pitstops’ gemaakt. De finish is in Papendrecht. Het publiek heeft gelegenheid om foto’s te maken en te genieten van de sportcars. De hele route (met alle details) is hier te downloaden.

Stichting Kanjer Ketting
Naast het bezorgen van een prachtige dag aan kinderen, wordt er ook naar gestreefd een mooi bedrag te doneren aan een goed doel. Deze editie is dat de ‘Kanjer Ketting’. De Kanjer Ketting is opgezet als beloningssysteem voor kinderen met kanker. De Kanjer Kralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning. Ouders gebruiken de Kanjer Ketting als leidraad om hun kind uitleg te geven en om het voor te bereiden op wat het te wachten staat. Meer informatie over het doel is te vinden op kanjerketting.nl.

Doneren
Niet alleen voor bedrijven en instellingen, maar ook voor particulieren is het eenvoudig om dit evenement en de Stichting Kanjer Ketting te ondersteunen. Doneren kan via de doneerbutton op de website www.kidsandcars.nl. Alle bijdragen zijn welkom.