ALBLASSERDAM – Een filmpje waarop een ‘boze man’ in een lijnbus in Alblasserdam te zien is, is deze week ‘viral’ gegaan op internet. Het filmpje dat onder meer op Dumpert, Facebook en Twitter werd geplaatst, werd vele honderdduizenden keren bekeken. “Ik heb mijn sollicitatiegesprek gemist door jou! Er staat daar op dat ding dat je hier een half uur geleden had moeten zijn! Waar zat je nou?,” schreeuwt de man in het filmpje tegen een buschauffeur in Alblasserdam. Vooral het eind van het filmpje is verrassend.

De boze passagier blijkt een acteur te zijn. Hij maakt onderdeel uit van een agressietraining van het opleidingstraject van busmaatschappij Arriva, die gegeven werd in de remise in Alblasserdam. “Wij willen onze mensen goed opleiden zodat ze opgewassen zijn tegen dit soort situaties. Om ze te leren hoe ze hier het beste op kunnen reageren, houden we tijdens de opleiding agressietrainingen”, reageert Arriva.

Ook de andere mensen in de bus zijn geen echte passagiers. Zij zijn kandidaten van het opleidingstraject en zijn leerlingen van het Scheepvaart en Transportcollege in Rotterdam. “De kandidaten in de bus kunnen dus precies zien hoe hun collega achter het stuur reageert en dat is natuurlijk een prachtig leerproces.”

In onderstaande filmpje is de ‘boze man’ te zien.