ALBLASSERDAM – Bij een grote nodale controle op de ‘Wrakkenplaats’ tussen De Helling en de A15 bij Alblasserdam zijn donderdagavond 5 april 2018 honderden boetes uitgedeeld. Verder werden er diverse auto’s in beslag genomen en werd er voor duizenden euro’s aan belastinggeld geïnd. De controle werd gehouden in samenwerking met de vreemdelingenpolitie, de belastingdienst, de Landelijke Eenheid en het Team Verkeer van de politie.

De controle startte aan het begin van de avond. De ‘Wrakkenplaats’ was in gericht als controleplaats en in het gebied reden diverse motoragenten rond om verkeersdeelnemers naar de controleplek te brengen.

Snelheidscontrole
Verder werd op de A15, net voor de Noordtunnel, gecontroleerd op snelheid. Daarnaast werden alle kentekens van voorbijrijdend verkeer geautomatiseerd gescand. Van de 8432 passanten die voorbij reden, kunnen 716 mensen in de komende dagen een boete op de mat verwachten voor te snel rijden. De maximumsnelheid op de A15 bij Alblasserdam is 100 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was donderdag 155 kilometer per uur.

Boetes, drugs en geprepareerde tas
Uit de ANPR-controle (kentekenscan) kwamen ‘hits’ en deze zijn door de motorrijders opgevangen en meegenomen naar de controleplaats. Er werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het rijden met mistlampen, het niet dragen van een gordel, niet handsfree bellen, het rijden met gladde banden, rijden zonder rijbewijs, rijden met een vervallen apk en rijden in een onverzekerd voertuig. Verder werden er drugs en een geprepareerde tas in beslag genomen.

Alcohol
Alle bestuurders moesten ook een blaastest afleggen. Niemand bleek te veel alcohol te hebben gedronken.

Belastingdienst
De Belastingdienst inde 33.148 euro belastinggeld. De grootste contante betaling bedroeg 2630 euro. Een aantal mensen kon hun belastingschuld niet direct inlossen en moest daarom afstand doen van hun voertuig. In het totaal werden er negen voertuigen in beslag genomen. Verder waren er vijf bestuurders die verder mochten rijden, maar wel binnen twee weken de openstaande bedragen betaald moeten hebben.

Rond 00.30 uur was de controle afgelopen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door William van de Pol.