NIEUW-LEKKERLAND – De Maranathakerk in Nieuw-Lekkerland houdt zaterdag 14 april 2018 voor de dertigste keer een rommelmarkt. Deze markt wordt gehouden van 09.00 tot 15.30 uur in en rondom het kerkgebouw aan de Mattenbies. Op de markt zijn boeken, lampen, kunst en kitsch, geteste elektrische apparaten, glaswerk, kleding, potten, pannen en veel speelgoed te koop. Verder is er een meubelplein. Aangekochte meubelen kunnen tegen een vergoeding thuisbezorgd worden in de regio.

De markt biedt volop decoraties en cadeau-ideeën: bloemstukken, woondecoraties, sieraden, tassen en een grote keuze aan zelfgemaakte handwerkartikelen. Deze editie is ook de Wereldwinkel weer te gast met een kraam vol met informatie en producten.

Uitgebreide catering aanwezig
Tijdens het rondneuzen op de markt draait de hele dag het rad van avontuur. Daarbij zijn voor jong en oud prachtige prijzen te winnen. Zowel binnen als buiten wordt er allerlei lekkers verkocht: verse oliebollen, patat, hamburgers, soep en broodjes. Verder is er koffie, thee, koek en cake.

Jeugd
De jeugd kan zich verder vermaken met vele activiteiten zoals schminken, grabbelen, enveloppen trekken, touwtje trekken en meer.

Met de jaarlijkse rommelmarkt steunt de Maranathakerk diverse goede diaconale doelen. Daarnaast is gedeelte van de opbrengst bestemd voor de instandhouding van de eigen kerkelijke gemeente. De gehele markt draait op vrijwilligers.

Inzamelen gebruikte spullen
Van dinsdag 10 tot en met donderdag 13 april kunnen inwoners uit de Gemeente Molenwaard en Alblasserdam nog bruikbare spullen afgeven bij de Maranathakerk in Nieuw-Lekkerland. Het kerkgebouw aan de Mattenbies 1 is geopend van 9.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.30 uur.

Foto’s: Ad van Wingerden / archief.