ALBLASSERDAM – Zaterdag 14 april 2018 wordt op het Raadhuisplein in Alblasserdam de jaarlijkse actiemarkt van De Schutse weer gehouden. Vanuit de ruim honderd kramen zullen weer allerlei goederen verkocht worden. Denk daarbij aan brocante, kleding, boeken, hoeden, groenten, fruit, koek, banket, speelgoed, bloemen, planten, decoratie, snoep, tupperware, blokfluiten, violen, oliebollen, broodjes hamburger, patat, shoarma, saté en vis. Verder is er een fotograaf die gespecialiseerd is in het maken van foto’s van gehandicapten.

Bezoekers kunnen die dag, onder toeziend oog van een monteur een band wisselen en een prijs winnen. Verder is er een demonstratie met een shovel, kan men sjoelen en zijn er activiteiten voor kinderen.

Tijden
De markt start om 09.00 uur en duurt tot 15.30 uur.

De Schutse
De Schutse is een reformatorische instelling voor gehandicaptenzorg in Kesteren. De opbrengst van de markt wordt besteed aan een bedbadwagen, een lift en tilliftsysteem voor in de nieuwe zorgintensieve woningen in de dependance in Oud-Vossemeer. “Dit zijn zaken die niet door de overheid worden vergoed, maar wel noodzakelijk zijn voor bewoners van de Schutse,” aldus de organisatie.

Boekje
Tot slot attendeert de organisatie de inwoners van Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland erop, dat huis aan huis een boekje over de markt is verspreid. Daar staan diverse puzzels in, waarvan de oplossing ingeleverd kan worden tijdens de markt.