NIEUW-LEKKERLAND – Speeltuin Middelweg in Nieuw-Lekkerland wordt vrijdag 13 april 2018 feestelijk geopend voor het publiek. Het nieuwe seizoen verloopt dit jaar, met dank aan de vrijwilligers, extra feestelijk, want de speeltuin bestaat zeventig jaar. Het openingsfeest begint om 16.00 uur in sporthal De Klipper in Nieuw-Lekkerland. Alle kinderen en ouders kunnen daar genieten van een goochelshow. Aansluitend lopen de aanwezigen, onder begeleiding van de band ‘Nootvoorziening’, in optocht naar de speeltuin, waar burgemeester Dirk van der Borg de poort opent.

In de speeltuin is er voor alle kinderen iets lekkers. Verder wordt de nieuwe glijbaan voor de eerste keer ‘getest’ door een 70-jarig lid van de vereniging. De vervanging van deze grote nieuwe glijbaan is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van veel plaatselijke ondernemers. Pleun Meerkerk, voorzitter van de speeltuin vertelt: “Het is natuurlijk geweldig dat zo’n grote glijbaan in de speeltuin vervangen kan worden doordat veel ondernemers hun steentje wilden bijdragen, wij waarderen dat enorm en voelen ons als bestuur ook gewaardeerd”.

Vorig jaar werd e speeltuin al rookvrij verklaard en dit jaar zal het gezonde karakter binnen de speeltuin nog meer vorm krijgen, zo belooft het bestuur van de speeltuin. Drie keer per week zal er voor alle kinderen gratis fruit of groente zijn. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door samenwerking met Gemeente Molenwaard. Esther Slagboom, toezichthouder in de speeltuin vertelt: “Een snoepje eten in de speeltuin is natuurlijk prima, maar wij zagen vaak dat er hele zakken snoep werden weggewerkt. Dat is niet wenselijk. Wij laten deze verantwoordelijkheid geheel bij ouders, maar helpen wel een handje in de goede richting door fruit en groente uit te delen. Hopelijk gaan veel kinderen (en ouders) ervaren dat je heerlijk kunt spelen in de speeltuin met een gezonde lekkernij. Om deze reden zal het winkeltje beperkter open zijn. Een bijkomend voordeel hiervan is dat toezichthouders meer tijd hebben om een ronde door de speeltuin te lopen.”