ALBLASSERDAM – De moederdagontbijtactie die jaarlijks in Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Streefkerk en Bleskensgraaf wordt gehouden, breidt dit jaar uit naar Alblasserdam. Via www.ontbijtactiemoederdag.nl kunnen bewoners van de genoemde dorpen een luxe ontbijt voor moeder en zichzelf bestellen en steunen hiermee tegelijk twee goede doelen. De luxe ontbijtjes voor volwassenen (€7,95) en kinderen (€3,95) kunnen tot en met 27 april worden besteld.

Goede doelen
Elke twee jaar worden twee nieuwe goede doelen bepaald waaraan de opbrengst van de Moederdag ontbijtactie wordt gedoneerd. Het zijn goede doelen waarvoor vanuit de betrokken dorpen diverse vrijwilligers actief zijn. Dit jaar zijn de goede doelen Stichting Ontmoeting en Stichting Christian Refugee Relief.

Stichtingen
Vastgelopen mensen worden door Stichting Ontmoeting ondersteund om hun leven weer op orde te krijgen. Zo krijgt men weer perspectief in hun leven. De Stichting Christian Refugee Relief heeft ten doel vluchtelingen een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven, dit-alles vanuit een positieve christelijke levensovertuiging. De stichting is op dit moment werkzaam in vluchtelingenkampen in Zuid-Italië en op Lesbos.

Bezorging 12 mei
Een grote groep vrijwilligers pakt in wijkcentrum “Onder de Wiek” in Nieuw-Lekkerland de honderden pakketten in. Bovendien zorgen zij ervoor dat de ontbijtpakketten allemaal zaterdagochtend 12 mei 2018 voor 9:00 uur op de thuisadressen worden afgeleverd. Meer informatie en een bestelformulier zijn te vinden op deze website.