ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft woensdag 4 april 2018 een bezoek gebracht aan de kinderen van groep 4/5b van basisschool Het Kompas in Alblasserdam. De kinderen hadden de burgervader in een handgeschreven brief persoonlijk uitgenodigd om langs te komen. “De kinderen zijn al een aantal weken aan het werk over Alblasserdam. Ze kwamen zelf op het idee om de burgemeester een brief te schrijven. Tijdens het bezoek hebben ze vele vragen gesteld en mochten drie kinderen ervaren hoe het is om te debatteren. Reuze spannend!,” blikt juf Mariëlle Kraaijeveld terug.

De juf vervolgt: “Nu vonden de kinderen het zo bijzonder, dat het hen leuk leek om een artikel te schrijven voor Alblasserdamsnieuws.nl. Vijf kinderen hebben zich hierover gebogen. Sem (4b), Neline (4b), Sanne (5b), Tamar (5b) en Elin (5b) schreven onderstaand verslag.”

Groep 4/5b van het Kompas zijn al een aantal weken bezig met het thema alblasserdam.
We hebben al heel veel knutselwerkjes gemaakt. Op 12 april zijn mensen welkom die wil kijken. We houden het een beetje geheim anders is het geen verassing meer.

Wij hebben een brief geschreven aan de burgemeester. We hebben gevraagd of hij wat wou vertellen over de gemeenteraadsverkizingen. Hij heeft trug gemaild dat hij wel zou komen.

We hadden goede vragen met de klas bedacht zoals:

  • Wat doet u eigenlijk op een gewone werkdag?
  • Waneer word er een nieuwe burgermeester gekozen, heeft dit temaaken met de gemeenteraadsverkiezingen?

Er waren heel veel vragen maar de burgemeester wist overal antwoord op. We hebben geleerd dat iedereen burgemeester kan worden en nog veel meer.
Drie kinderen mochten in debad met de burgemeester. En de stellingen hebben we helemaal zelf bedacht. Het was spannend en leuk!

Morris (5b): “Ik vond het heel spannend om te doen en ik kreeg het ook een beetje warm als ik even niet wist wat ik terug moest zeggen. Het leek net echt! Hij was heel serieus en het leek net alsof hij ook plannen wilde maken met me over het schoolplein. Hij zei dat ik goede argumenten had, dat was een compliment!”

De burgemeester kreeg ook cadeautjes. Hij kreeg een pot honing van Timon want zijn vader is imker en een kaart en twee plakjes cake. alleen wat hij niet wist was dat één plakje cake voor de juf was. Haha, arme juf 🙁 daar ging haar plakje cake.

We vonden het bezoek heel leuk!! We hebben ook veel geleerd. En we heben ook een groeps foto gemaakt. De kindere die met hem in debat geweest ware, die mochte met de amsketen om op de foto.