ALBLASSERDAM – De laatste werkzaterdag van het seizoen voor de Stichting De Groene Long in Alblasserdam zit er weer op. Ruim dertig vrijwilligers kwamen zaterdag bijeen en gingen aan de slag met het aanplanten van nieuwe wilgen en het schoonmaken van Park Huis te Kinderdijk in het Damdorp. De sloten werden in het park ontdaan van vuil en takken. “Het water stroom daar weer. Dit zal de waterkwaliteit daar zeker ten goede komen. Ongelofelijk toch? Gewoon allemaal met de voeten in de bagger en met handgereedschap. En dan dit resultaat. Daar kunnen we met z’n allen trots op zijn,” aldus Nel de Vries, voorzitter van de Stichting De Groene Long.

Als verrassing werd er aan het eind van de ochtend zo’n honderd zelfgebakken pannenkoeken gegeten.

Nel de Vries besluit: “Het bestuur kan terug zien op een geweldig knotseizoen, waarin met veel gezelligheid ontzettend veel werk is verzet. En dit allemaal ten gunste van een paar unieke stukken natuur in ons Damdorp.”

Vrijwilligers van De Groene Long voeren onder meer werkzaamheden uit in de griend langs de Blokweerweg, in Park Huis te Kinderdijk en bij het Lammetjeswiel. In het najaar en in de winter wordt er geknot, worden er houtrillen gemaakt en worden sloten onderhouden. Voor de meeste activiteiten wordt alleen handgereedschap gebruikt.