ALBLASSERDAM – Jarenlang was Arnoud van Rijnsoever actief als jongerenwerker in Alblasserdam. Deze maand neemt hij afscheid van Alblasserdam. Wethouder Dorien Zandvliet vindt het jammer dat Arnoud vertrekt, maar is ook blij met het werk dat hij in het Damdorp heeft gedaan. Ze vertelt: “Arnoud maakte door zijn manier van werken en grote inzet echt verschil in het leven van jongeren. Veel dank voor wat hij voor de jeugd in ons dorp betekend heeft.”

Arnoud kwam in 2003 in Alblasserdam terecht. “Het jongerenwerk viel toen nog onder de stichting Schakels. Deze stichting zette zich in op het gebied van jeugdzorg en begeleiding. Tegenwoordig is dit stichting Jeugdpunt,” vertelt de jongerenwerker.

Van Rijnsoever (36) werkte in de afgelopen vijftien jaar in de gemeente Alblasserdam. Hij organiseerde met zijn collega’s sportactiviteiten, nam deel in werkgroepen, deed ambulant werk en onderhield contacten met de jongeren op straat om zo te zien met welke jongeren het goed ging en met welk niet.

Over zijn vertrek vertelt Arnoud: “Als je ergens al zó lang werkt, begint het ook wel een beetje te kriebelen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ga aan de slag bij een woonvoorziening. In mijn nieuwe baan kan ik nog beter jongeren coachen.”  Arnoud benadrukt altijd met veel plezier in het Damdorp te hebben gewerkt. “Het mooiste vond ik alle persoonlijke contacten. Een hele hoop jongeren zijn in mijn hart gaan zitten. Ik heb ook nog regelmatig contact met vroegere overlastgever. Dan drinken we een bakje koffie en vertellen ze hoe het nu gaat. Ook het evenement A-Kidz was altijd erg leuk.”

In januari van 2018 organiseerde Arnoud zijn laatste evenement in Alblasserdam: een rolschaatsavond in de gymzaal. Eind maart vond het officiële afscheid met gemeente Alblasserdam plaats.

Wethouder Dorien Zandvliet zegt over het vertrek van Arnoud: “Hij heeft veel gedaan in Alblasserdam en veel voor ons dorp betekend. Iemand die zó ingevoerd is in de samenleving vind ik uniek en waardevol. Het is heel jammer dat hij weg gaat. We moesten even slikken toen we het hoorden. Het gaat een gemis voor ons zijn.”

Inmiddels is er een nieuwe jongerenwerker gevonden die het werk van Arnoud gaat overnemen. Hij heet Jonathan Urbiztondo, is 26 jaar, vader van twee kinderen en groeide op in Crooswijk en woont in Rotterdam.