ALBLASSERDAM – Op woensdag 4 april 2018 organiseren de Alblasserdamse Ontmoetingskerk en Havenkerk, samen met de Stichting Welzijn Alblasserdam en het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam een avond over dementie in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam (Haven 4). Een theatervoorstelling voor mensen met alzheimer, dementie, hun naasten en belangstellenden.

“Theatermaker Kees van der Zwaard speelt een prachtige voorstelling over Alzheimer. Kees laat op een gevoelige, realistische en ook humoristische wijze zien wat dementie betekent voor alle betrokkenen. Mensen met dementie en hun familieleden maar ook hulpverleners zullen zich herkennen in de verschillende situaties die de toeschouwers op respectvolle wijze worden gepresenteerd,” aldus dominee Hans van Walsum in een persbericht.
‘Oud worden is mooi, oud zijn is moeilijk.’
Zo luidt een gezegde.
Maar soms is oud worden al moeilijk.
Bijvoorbeeld als Alzheimer aan je bestaan knaagt,
je leven steeds meer fragment wordt.
Alzheimer knaagt ook aan de mensen om je heen.
De mantel van zorg en liefde heeft zijn eigen gewicht.
Oud worden met Alzheimer?
Alleen maar moeilijk, niet meer mooi?
En is leven niet altijd fragmentarisch?

Met deze gedachten speelt Kees van der Zwaard in zijn voorstelling: Alzh…enzo…Hij zit aan de bar van het Alzheimer-Café. Met verhalen en liedjes over zijn oom Kees en tante Marie. Hij drinkt koffie, verlangt naar een borrel en een luisterend oor.

De voorstelling in Landvast begint om 20.00 uur. De voorstelling duurt een uur. Na de pauze is er een gesprek met Kees, een aantal deskundigen en elkaar. De toegang is gratis.