ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen 8 van vier Alblasserdamse basisscholen gaan op woensdag 11 april 2018 met elkaar in debat in Landvast. In de afgelopen weken kregen de leerlingen debatles op school. Daarbij hebben ze zelf al druk geoefend met het voeren van debatjes. In elke klas werden ideeën gepresenteerd met als thema: hoe maken we Alblasserdam leuker en mooier. De resultaten daarvan worden in de vorm van een debat op woensdag 11 april van 19.00- 20.30 uur gepresenteerd.

Burgemeester Jaap Paans zal het debat in goede banen leiden. De jury, die bestaat uit wethouders Peter Verheij, Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo, sluiten de avond af met een het uitreiken van een cheque aan de winnaars ter waarde van 1500 euro. Met dat bedrag kan het winnende idee worden uitgevoerd.

Iedereen is van harte welkom om bij het debat aanwezig te zijn.

Archieffoto van de finale in 2017.