ALBLASSERDAM – Met het omschieten van een stapel kartonnen dozen, heeft wethouder Peter Verheij woensdag 28 maart 2018 de letterlijke aftrap gegeven voor de Grote Rekendag op basisschool ’t Nokkenwiel (Maasplein) in Alblasserdam. De Grote Rekendag wordt dit jaar voor de zestiende keer gehouden. Vanuit het hele land doen scholen mee. Het thema is dit jaar ‘De school als pakhuis’.

Bij de start van de dag vertelde wethouder Verheij over zijn werk en over zijn portefeuille ‘financiën’. Op de vraag van een kind of de wethouder heel veel geld had, antwoordde Verheij: “Ik zeg altijd dat ik niet veel geld heb, omdat anders iedereen geld wil. Twee dingen zijn belangrijk bij de financiën: het geld hoeft niet op en je moet nooit meer uitgeven dan je hebt.”

Na de officiële start in de gymzaal van ’t Nokkenwiel, gingen de kinderen naar hun klaslokaal. Daar waren allerlei activiteiten te doen, die met rekenen te maken hadden. Kinderen dachten systematisch na tijdens activiteiten als inventariseren, stapelen, coderen en verplaatsen. Doel van de Grote Rekendag is om kinderen op een leuke manier onderzoekend te laten rekenen.