Burgemeester Paans gooit een hand (regen)wormen bij de net geplante boom.

ALBLASSERDAM – Op het gerenoveerde Scheldeplein in Alblasserdam zijn woensdag 28 maart 2018 vijfentwintig nieuwe bomen geplant door de kinderen van basisschool Het Kompas. Dit gebeurde in het kader van de 61e Nationale Boomfeestdag en onder het motto ‘’Operatie Boomfeestdag: maak het buiten beter!’. De bomen werden door de kinderen geplant in samenwerking met burgemeester Jaap Paans, wethouder Peter Verheij, gemeentesecretaris Simone van Heeren, de medewerkers van de gemeentelijke buitendienst, leden van de Lions Club en de leerkrachten.

Speurtocht
De boomfeestdag ging rond 09.00 uur van start met een speurtocht in Park Huis te Kinderdijk. Rond 10.30 uur was er een hapje en een drankje. Een half uur later sprak wethouder Verheij de kinderen toe en werden de bomen geplant. Na het planten werden enkele honderden wormen aan de nieuwe grond toegevoegd, omdat dit goed is voor de grondstructuur. De ochtend werd afgesloten met de prijsuitreiking naar aanleiding van de speurtocht.

Genieten van plein
Wethouder Peter Verheij: “Het met een schoolklas planten van een boom is een feestelijke en leerzame gebeurtenis, dat bewijst elke boomfeestdag weer. Het maakt de kinderen bewust van het belang van bomen voor een fijne leefomgeving en gezonde lucht. De herinrichting van het plein is na het planten van deze bomen bijna klaar. Ik hoop dat vele inwoners van het plein gaan genieten.”

Compensatie truckerstocht
De Lions Club Alblasserwaard Souburgh doneerde twee bomen voor de boomfeestdag. De donatie is ter compensatie van de CO2-uitstoot tijdens de jaarlijkse truckerstocht voor gehandicapten door de Alblasserwaard.

Foto-update: