ALBLASSERDAM – In de omgeving van de Van Hogendorpweg in Alblasserdam worden de hoofdwaterleidingen vervangen in opdracht van drinkwaterbedrijf Oasen. Voor deze werkzaamheden is een deel van het fietspad langs de Van Hogendorpweg afgezet. Ook staan er grote containers. Dinsdag 27 maart 2018 kwam bij de gemeente een klacht binnen over een onveilige situatie. Door een container in de bocht, ontbrak het overzicht op de weg. “Hoe kan je hier ooit oversteken? Wij zijn al vijf keer bijna aangereden. Je ziet niets en auto’s rijden hard,” stelde Alblasserdammer Mark Mastenbroek.

De gemeente Alblasserdam kwam dinsdag direct in actie en liet de container verplaatsen, zodat er weer zicht is. Verder is besloten om de fietsers om te gaan leiden via het Boerenpad dat even verderop parallel loopt aan de Van Hogendorpweg.

Mei
De werkzaamheden duren naar verwachting tot mei. Begin vorig jaar ontstond er een grote waterlekkage in de Van Hogendorpweg, na het springen van een hoofdwaterleiding. Mede naar aanleiding van die lekkage worden de andere leidingen vernieuwd.

Hinder
Autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden ongehinderd doorrijden, maar fietsers en voetgangers ondervinden wel wat overlast. Er zijn twee momenten waarop het water tijdelijk afgesloten moet worden. De bewoners die dit treft, worden of zijn hierover geïnformeerd.

Koken
Uit voorzorg adviseert Oasen om na afloop van de werkzaamheden het kraanwater voor consumptie eerst drie minuten te koken. Dat advies gaat in vanaf het moment dat er weer water uit de kraan komt, na een afsluiting. Het advies geldt vier volledige dagen na dat moment, omdat er tijdens de werkzaamheden vuil van buitenaf in de leiding terecht kan komen.