ALBLASSERDAM – Brandweer, politie en ambulance zijn zaterdagmiddag 24 maart 2018 met spoed uitgerukt voor een melding over koolmonoxide in een woning aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Buurtbewoners belden rond 13.30 uur verontrust 112, omdat zij geen contact kregen met hun bejaarde buren. Ook werd gemeld dat er nog een oude geiser in de woning hing en dat er dus mogelijk sprake was van een koolmonoxidevergiftiging.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst deed niemand de woning open. Via de brievenbus werd door de brandweer een een meting naar koolmonoxide gedaan. Er werd niets bijzonders gemeten. De politie legde intussen contact met familie van het echtpaar. Al snel bleek dat het oude tweetal elders was en dat alle ongerustheid voor niets was geweest. De buurtbewoners werden bedankt voor hun oplettendheid.

Koolmonoxide (CO) is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk.