ALBLASSERDAM – Een 23-jarige scooterrijder uit Alblasserdam is donderdagochtend 22 maart 2018 rond 06.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De man reed het Damdorp uit via het fietspad langs De Helling. Op de kruising met de Edisonweg werd de man over het hoofd gezien door een 44-jarige automobilist. Mogelijk speelde het regenachtige weer daarbij een rol. De scooter en de auto botsten tegen elkaar en de scooterrijder kwam ten val. Hij liep onder meer letsel aan zijn hoofd en knie op. De man is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

De automobilist kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte dusdanig beschadigd, dat deze door een bergingsbedrijf opgehaald moest worden. Ook de scooter liep flinke schade op.

De kruising De Helling / Edisonweg in Alblasserdam is een berucht kruispunt. In de afgelopen jaren zijn daar regelmatig fietsers en scooterrijders aangereden.

Deze week is, om de verkeersveiligheid te vergroten, een aanpassing gedaan. Net als bij de andere kruising bij de Kelvinring, zijn er in het fietspad langs De Helling middengeleiders geplaatst.