ALBLASSERDAM – Zichtbaar geëmotioneerd heeft Ramon Pardo, de nummer één van D66 Alblasserdam donderdagavond 22 maart 2018 kenbaar gemaakt dat hij, tegen de verwachting in, geen deel zal gaan uitmaken van de nieuwe gemeenteraad van Alblasserdam. De partij van Pardo behaalde woensdag bij de gemeenteraadsverkiezing twee zetels. Dat zou betekenen dat hij samen met de nummer twee van de lijst, Marko Stout, in de raad zou komen. Echter, de nummer drie van de partij, Ivana Glavaš, kreeg bij de verkiezing zoveel voorkeursstemmen, dat zij op de plaats van Marko Stout terecht is gekomen.

“Ivana heeft het aantal voorkeursstemmen gehaald, dat nodig is voor een zetel en dat gaat in tegen de volgorde van onze partij. Ook daar heeft de Alblasserdamse kiezer gesproken. Dit combinerend met het feit dat ik zelf al acht jaar actief ben, niet aan het pluche plak en anderen ook een kans wil geven, zal de D66 fractie gevormd gaan worden door Marko Stout als fractievoorzitter en Ivana Glavas als nummer twee,” zo begon Pardo zijn motivatie tijdens een informele duidingsbijeenkomst in het gemeentehuis.

Burgerraadslid
Ramon Pardo vervolgde: “Ik ben van mening dat Ivana een verrijking voor de Alblasserdamse raad al zijn. Nu en in de toekomst. En niet omdat ze een vrouw is, maar omdat ze kundig is, capabel is en het hart op de goede plaats heeft zitten. Dat is, in mijn bescheiden mening, tenslotte waar het bij een raadslid om draait.  Zelf zal ik mij met veel energie voor de komende periode gaan inzetten als burgerraadslid. Want nee, ik laat de mensen die mij gekozen hebben, niet zomaar achter. Ondersteuner zal ik zijn voor de fractie, zowel in Alblasserdams als in Drechtstedelijk verband.”

Enorm respect
Na de bekendmaking, kreeg Pardo van de andere politici een luid applaus. Burgemeester Paans zei vervolgens: “Ik denk dat uit dit applaus het enorme respect van alle aanwezigen voor de boodschap, maar ook uw persoonlijke afweging doorklinkt. Ik wil dat ook vanuit mijn zijde onderstrepen en ik snap dat dat even raakt. Daar gaan we op een andere manier passend aandacht aan besteden. Ik denk dat het u siert dat u het gedaan heeft zoals u het heeft verwoord en dat dat ook met het applaus heeft weerklonken.”

Ramon Pardo met links op de foto Ivana Glavas. Ivana Glavaš is geboren in Bosnië-Hercegovina (onderdeel van het voormalige Joegoslavië) en is opgegroeid in Nieuw–Lekkerland. Sinds de verkiezingen van 2014 is Ivana lid van de raadscommissie Samenleving. Zij woont sinds 2010 in Alblasserdam. Ivana is afgestudeerd als algemeen maatschappelijk werker aan de Hogeschool Inholland. Zij werkt sinds 2008 als algemeen maatschappelijk werker bij Kwadraad.