Advertorial
REGIO – Koninklijke Otolift is in Nederland marktleider op het gebied van trapliften. Deze marktpositie heeft het in Bergambacht gevestigde bedrijf uitsluitend bereikt door middel van autonome groei. Sinds 2005 heeft Otolift Trapliften zich ook meer toegelegd op de export. Het bedrijf heeft de ambitie uitgesproken om binnen afzienbare tijd wereldwijd tot de grootste leveranciers van trapliften te behoren. Daarom neemt Koninklijke Otolift voor het eerst in 127 jaar een bedrijf over, het Engelse Meditek.

Opening voor nieuwe markten
De overname van Meditek is een strategische keuze. In sommige markten is naast een goede kwaliteit ook een concurrerende prijs van groot belang. De trapliften van Meditek voldoen daar in alle opzichten aan. De overname betekent voor Otolift dan ook de mogelijkheid om haar concurrentiepositie op het gebied van trapliften voor rechte trappen te verbeteren. Het bedrijf ziet door de overname openingen voor nieuwe markten, zoals export en nieuwe dealers. Men verwacht dat de overname een impuls tot nog verdere groei zal zijn.

Trapliften met laadstrip
Meditek, opgericht in 1989, is vooral gespecialiseerd op het gebied van trapliften voor rechte trappen. Veel trapliften werden vroeger rechtstreeks met netspanning gevoed. De oprichters, beiden technici, vonden dat te riskant en ontwikkelden zelf een beter en veiliger concept. Hierbij wordt de motor van de traplift gevoed vanuit een accu. De lagere spanning van de accu’s is een stuk veiliger. Hun concept was bedoeld om bestaande trapliften mee om te bouwen, zodat daar meteen een behoorlijke markt mee kon worden bediend. Meditek ontwikkelde ook haar eigen lijn trapliften. Een bijzonder aspect hierbij is de laadstrip. Dankzij de speciale laadstrip kan de accu altijd worden opgeladen, ongeacht de positie van de lift.

Lagere prijsklasse
Ook Otolift heeft al jaren een traplift voor rechte trappen in het programma, de Parallel. Door ook de scherp geprijsde trapliften van Meditek in het programma op te nemen, kan Otolift haar concurrentiepositie nog verder verbeteren. Otolift kan haar klanten, dealers en vertegenwoordigingen nu namelijk ook trapliften in een lager prijssegment aanbieden. Hiermee kan Otolift haar positie versterken in markten waar een scherpe prijsstelling van essentieel belang is.

Over Otolift
Otto Ooms BV, het bedrijf achter Koninklijke Otolift, bestaat al meer dan 125 jaar. In 1968 ging het bedrijf zich specialiseren in de ontwikkeling en productie van trapliften. Met succes, want Otolift is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse leverancier van trapliften. Dankzij een sterk groeiende export verwacht Otolift binnen afzienbare tijd ook wereldwijd tot de grootste leveranciers van trapliften te behoren. Otolift heeft vertegenwoordigingen over de hele wereld en eigen vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Frankrijk. Er werken bij het in Bergambacht gevestigde familiebedrijf meer dan 500 mensen.